onsdag 18 september 2013

Pimp my Ikea möbel

Bild från Superfront


 Det går inte att undvika den nya trenden med företag som tillverkar tillbehör för att "pimpa" Ikea möbler och varför inte. Vem har inte nått från Ikea hemma som behöver uppdateras. Superfront är ju en klar favorit när det kommer till vad man kan göra med en Ikeamöbler.
Till saken hör den att vi hade i vårt 70-tals hus en hel radda med platsbygda garderober, men de var tråkiga, gamla, trasiga och fula. Dessutom så hade vi sen tidigare Ikeas Pax garderober som vi bara kunde få plats med just där de här garderoberna stod. Då kommer de här problemen som kan bli när saker är standardiserade. Alla Pax skåpstommar är 50, 75 eller 150 breda, vilket då lämnade ett gap på 40 cm. Då kom vi på att vi köper en kökstomme istället, perfekt! Det svåra är då att hitta dörrar som är likadana, det närmaste vi kunde hitta var vita högblanka dörrar (som redan matchade med de vi hade) så så fick det bli. Det är en liten nyans skillnad men det duger.

Tänk då att istället köpa dörrar från Superfront, för dem har just dörrar, täcksidor, ben och handtag till Ikeas kökstommar (både till Faktum, som är ikeas utgående kök och Metod, det nya köket med fler varierande mått), Pax garderoberna och även för Bestå TV & mediamöbel. Se här vikla oändliga variationer det finns på deras sortiment Superfront på google eller besök deras showroom i Mood Gallerian i Stockholm.


Bild från Bemz.se
 

Bild från Pretty Pegs
Andra företag som gör tillbehör till Ikeas möbler är Bemz som gör överdrag och annat till bland annat soffor, stolar och sängar. Pretty Pegs tillverkar ben till Ikeas möbler och dem lanserar nya ben nu i veckan. Pretty Pegs finns att köpa på Designtorget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Liknande inlägg

Related Posts with Thumbnails