Sidor

onsdag 23 september 2009

Färgat glas











I söndags var jag på en promenad i centrum, eftersom det finns ett så stort utbud av loppisar här så slutade det i en jakt på vaser i färgat glas - min nya fetisch ... Ett fynd gjorde jag, en glaslykta i orange och riktig retrostil, det är en kick att hitta nått som man gillar.


Den här vasen hittade jag på Ilva. Ligger som 1:a på min önskelista just nu! den skulle passa till min lilla samling.

Matrumsstolar 2


Nu har jag hittat ett par andra matrumsstolar som jag gillar. Det har blivit så vanligt med Eames stolar, de syns i alla inredningstidningar, så därför gillar jag verkligen de här alternativet. Inte bara för att de är lite ovanliga utan också för att man inte låser sig vid ett särskillt träslag. Möbler i olika träslag i samma rum kan ge ett rörigt intryck och nu har vi redan en 50-tals bokhylla/möbel i bok (tror jag).

lördag 19 september 2009

Tvbänken

Så här gick det till när vi gjorde våran nya tvbänk. Stommarna är från Ikea och heter Bestå, finns i en en hel del olika färger men vi valde vita.

Bild 1 Under tv:n satte vi en stomme som var 60 cm bred och drog alla kablar från tv:n ner genom förborrat hål i bakstycket.




Bild 2 & 3 Här har vi monterat upp alla skåpen på väggen. Vi monteradet 2 stommar som var 120 cm breda på vardera sida om mitten stommen. Så nu har vi en bänk på 3 meter som går längsmed hela väggen. Tur att man har en sambo som är så händig! Han gillar vekligen inte när man ser en massa kablar så istället satte han in eluttag i alla skåpen och borrade hål i sidoväggarna på stommarna.


Bakom TV:n har han också satt upp lysdioder. Även under skåpen finns det belysning tyvärr har jag ingen bild på just det. Luckorna är högblanka vita förrutom en av dem som är i glas, i den fäste jag ett ärvt tyg från min farmor...som är så fint!



torsdag 17 september 2009

En tårta OCH en servis!


Blev lite lätt lyrisk när jag hittade den här super söta servisen. Det är det bästa som finns när saker har flera funktioner än en. Allt som är ihopfällbart, infällbart, stapelbart etc samtidigt som det fortfarande är snyggt är helt underbart. I den här "bröllopstårtan" får man en storskål, ett tårtfat, 4 arsetter, 4 skålar och en sockerskål, Tyvärr hittar jag ingen återförsäljare.

tisdag 15 september 2009

Matrumsstol





The Home har jätte fina möbler (OBS!! kopior på kända möbeldessigner). Två matrumsstolar som är riktigt fina var de här två.

måndag 14 september 2009

Matsalsmöbler



Om jag hade pengar över skulle jag köpa det här fina matbordet och skänken i valnöt från Bolia. Som skulle vara snygga tillsammans med Eames DSW stolar.


Dessutom har jag spanat in en del saker hos antikhandlaren som finns i samma hus som vi bor i. Favoriten som jag tycker är värd varenda krona och är beredd på att betala mycket för, en kontorsstol också den i dessign av Eames (har ingen bild) stolen är i formgjuten plast, kromade ben med hjul och sitsen i grönfärgat läder, skulle vara så fin hos oss. Det jag undrar är - kan jag vara så fräck att försöka pruta på priset!?

fredag 11 september 2009

Lampor




Höstmörkret har börjat komma. Tycker redan att det märks på kvällarna. Så nu är det dags att köpa lampor jag skulle vilja ha en Flowerpot lampa som är så fina. Lite för dyr kanske!

En bild hemifrån



Tyckte det var dags att visa nått från hemmet. Gladiolerna blommade så fint.

onsdag 9 september 2009

Mera tapeter


Jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken tapet jag vill ha. En sak är säker, jag gillar verkligen Ferm Living . Så det lutar mer och mer mot någon av deras kreationer.

Kanske blir det den här....



Nått på väggen





Just nu är det ganska tomt på väggarna hemma men jag har några ideer som kan lös det problemet. "Stockholm" affishen är en favorit och står högst på önskelistan för tillfället. Den finns i olika storlekar, men jag vill ha den i måtten 112*152.

onsdag 2 september 2009

Tapeter

Så många fina tapeter det finns, men vilken skulle JAG vilja ha!?


Midbec

Undrar om jag skulle tröttna på en blommig tapet ...









Tapettitalo Josef Frank

tisdag 1 september 2009

Det är så märkligt! I flera veckor har jag tjatat på min sambo om vilka tapeter jag vill ha i lägenheten. Vi har inte varit överens om någon hittils. Igår gav han mig fria händer att välja tapet i våran Walk-in-closet/kontor och nu kan jag inte bestämma mig. En sak vet jag bara och det är att de ska passa in med mina tavlor med guld ram... den här tapeten är ju ganska fin...eller??
Eller den här kanske....

...nja ska nog fundera lite mer...





Liknande inlägg

Related Posts with Thumbnails